4 de gen. 2008

La vaga continua i els contrapiquets armats de Joan Saura (Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa) intenten sabotejar la vaga

La vaga continua i els contrapiquets armats de Joan Saura (Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa) intenten sabotejar la vaga sense aconseguir-ho


La segona tanda de mobilitzacions en autobusos de TMB, contínua avui , amb tot el suport per part de la plantilla que es va reunir en Assemblea. Ací es va decidir no només el continuar la vaga, sinó que davant de l’actitud provocadora de l’empresa despreciant els drets d’usuaris i treballadors, es proposa si és necessari endurir les mobilitzacions amb vaga indefinida per a febrer. L’actual suport a la vaga i la participació de la plantilla tant en les aturades com en les assemblees, fan preveure que la vaga indefinida és inevitable i el seu èxit assegurat si l’empresa no abandona la seva actual política contra els/es treballadors/es i usuaris/es dels autobusos.

Entre les "gestes" d’aquesta direcció de TMB, està el col·locar els bitllets i targetes mensuals com els més cars de l’Estat Espanyol, segons un estudi comparatiu de Consumidors en Acció (FACUA). Mentre l’Alcalde Hereu és el polític millor pagat, mentre que alts directius de TMB tenen sous abusius i cobren pensions milionàries quan es jubilen, els conductors d’autobús s’han vist obligats a fer una vaga de fam per deixar ben clar a l’empresa i als usuaris/es que el conductors/es de TMB estén disposats a tot per que empresa i treballadors/es arribin a un acord abans del 2 de gener, fent innecessària les vagues del 2, 3 i 4 de gener.

L’Ajuntament de Barcelona i l’Alcalde Hereu han demostrat la seva insensibilitat i la seva intransigència no reconeixent el dret a poder gaudi dos dies de festa setmanal als conductors de TMB i els perjudicats seran obrers/es i classes populars usuaris/es majoritaris del transport públic i els treballadors/es que veuran mermat el seu sou per les vagues del 2, 3 i 4 de gener., però que desgraciadament la postura tancada de l’Ajuntament i de la Direcció de TMB no els ha deixat cap altra sortida. Mentres estos polítics i directius, burlant-se dels/es usuaris/es no tindran problemes de mobilitat amb els seus vehicles oficials. Com deia Francesc Layret, "Quan els treballadors fan vaga, no és que no vulguin treballar, sinó que volen fer-ho en millors condicions". En aquesta ocasió poder disposar de dos dies a la setmana per a descansar i estar amb la família.

Avui, a més de complir-se els serveis mínims amb normalitat, igual que els anteriors dies de vaga, han sortit uns quants vehicles no previstos a causa de les coaccions que han hagut de suportar per part de l’empresa perquè s’incorporessin al treball. Les coaccions de l’empresa han tingut un ferm aliat en la Generalitat de Catalunya dictant uns serveis mínims clarament abusius ( el 50 %) i en els seus Mossos d’Esquadra de Joan Saura (ecosocialista es diu la peça) que han impedit als piquets informatius la deguda informació i suport moral a aquests companys per a resistir les pressions de l’empresa. TMB està tenint un ferm aliat en els cossos armats dirigits per l’ecosocialista Joan Saura per a intentar sabotejar la lluita obrera, coaccionant amb tota la seva violenta parafernàlia armada fins a les dents, a pacífics i desarmats treballadors que només defenen el seu elemental dret a disposar de dos dies de festa a la setmana per mitjà del dret més reconegut històricament de lluita obrera i que tant va costar aconseguir: la vaga.

La intransigència patronal i els seus mitjans coactius obliga a continuar les mobilitzacions